top of page
Search

Tiesioginė ir netiesioginė technika

Osteopatijoje yra naudojamas tiesioginės ir netiesioginės technikos principas. Tarkime sąnarys yra kompresijoje, suspaustas ir prastai juda. Tokį sąnarį galima atlaisvinti jį ištempiant, einant į dekompresiją - tiesioginė technika. Arba galima sąnarį dar šiek tiek švelniai suspausti ir leisti jam pabūti kompresijoje, kol jis pakeis savo būvį, kokybę ir atsipalaiduos pats. Tai yra netiesioginė technika. Tą galime daryti su ramenimis, kitais minkštaisiais audiniais.


Įdomu tai, kad tokį principą galite taikyti ir gyvenime. Štai vaikas staiga užsinorėjo žaislo parduotuvėje. Jūs nenorite pirkti žaislo, nes žinote, kad namie dar šimtas tokių. Galite atimti žaislą, paberti priežasčių ir išsitempti vaiką iš parduotuvės - tiesioginė technika. Netiesioginė technika būtų tokia, kad leidžiate vaikui pasinešioti tą žaislą parduotuvėje, leisti jam pabūti savo ritmu, su savo pasirinkimu. Tuo pat metu su savo vaiku susitariant, kad pasinešiosi ir padėsim atgal, toks mūsų bus susitarimas.


Netiesioginės technikos reikalauja daugiau laiko, kantrybės ir įsiklausymo, taičiau jos minkštesnės ir malonesnės. Sutinku, gali ne visada suveikti, bet Jūs turite savo arsenale dar ir tiesioginę techniką!





bottom of page