top of page
Search

Teisingas sportas

Pacientai dažnai klausia: "Ką man sportuoti su tokia nugara?", "Kokie pratimai yra geriausi man?"


Jeigu pasakyčiau, kad joga. "Jums reikia sportuoti jogą" (už išsireiškimą atsiprašau jogą praktikuojančių žmonių). "Plaukti, plaukimas yra raktas, kuris atrakins Jūsų stuburą". "Šokiai, šiuolaikiniai, vakarais - pats geriausias būdas". Ir taip toliau.


Atsakymo nėra ir jo niekada nebus. Šiuo klausimu pacientas perduoda atsakomybę gydytojui. Atsakomybę ne už procedūrą, o už didelę savo gyvenimo dalį.


Įsivaizduokite. Aš Jums liepiu užsiiminėti joga, kad nugarai būtų geriau. Jūs, gavusi nurodymą, pavyzdingai einate į jogos studiją, bendraujate su jogais, geriate jogų arbatą, klausotės dubenų gaudimo ir uostote smilkalus. O smilkalų nemėgstate! Arba šokiai, einate šokti su muzika, dalyvaujate visai kitoje kultūroje. Ne dėl to, kad pati pasirinkote tyrinėti tą kultūrą, o dėl to, kad tai "teisinga" sveikatai.


Kas bus, kai nugaros ar rankos nebeskaudės? Teks toliau lankyti iš įsipareigojimo, galima nuspėti, kas nutiks motyvacijai.


Rekomendacija daryti kažką vardan išgijimo praranda savo galią Jums išgijus.


Dėl to dažniausiai sakau, kad eikite ten, kur Jus domina, kur būtų smagu, ar geri iššūkiai, ar kompanija, ar vieta, ar filosofija. Darykite tai, ką galėsite daryti penkis metus, ką integruosite į savo kasdienybę, ir tai turės didžiulį poveikį Jūsų sveikatai.


Tada galėsime aiškintis detales. Kodėl skauda, kai darau šią asaną. Kodėl sudiegia, kai atlieku sukinį, ar klūpiu. Ar galima man daryti tokį tempimą ir panašiai. Gal pridėti papildomą pratimą namuose. Tuomet, mes galėsime individualizuoti Jūsų asmeninę praktiką ir padaryti ją dar efektyvesne.









bottom of page