top of page
Search

Ežiukas rūke

Kai mūsų laukia nauji sprendimai ir pasirinkimai, dažnai galime pasijausti tarsi stovintys prieš rūką. Stengiamės nuspėti kelis žingsnius į priekį, tačiau rūkas neleidžia pamatyti daugiau, toliau. Kad ir kiek trepsėtume aplinkui, vengdami eiti vidun, negalime pamatyti toliau nei rūko siena.


Bandyti nuspėti asmeninės karjeros vingius, įmonės veiklą ar kelionės nuotykius užsienyje yra bergždžias ir tuo pat malonus procesas. Savo saugumo salelėje galime konstruoti tūkstančius scenarijų, mėgautis galimais rezultatais ir nepastebimai nieko nepasiekti.


Tapkime ežiukais rūke. Ženkime pro rūko sieną. Pamatysite, kad matosi gerokai daugiau negu iš išorės. Iš šalies, rūko tiršta skraistė saugo nežinomybę ir atskleidžia ją tik tiems, kas veidu neria pirmyn.


O ten, naujas žingsnis, naujos patirtys, informacija. Svarbiausia, kad informacija yra tiksli ir aiški, todėl ir problema aiški, žinome kur ir kokios pagalbos reikia ieškoti. Žiūrint į rūką, galime prisigalvoti ateityje laukiančių kliūčių, tačiau jos netikslios, nebūtos, todėl ir išeitys yra neaiškios. Tie saugumo scenarijai, kurių būname prikaupę yra didžiąja dalimi beverčiai. Mes galime atsakyti tik už pačius elementariausius ir aiškiausius pradžios žingsnius.


Pavyzdžiui, pasiimti pinigų ir pasą į kelionę. Įsidėti drabužių, kojinių, tabletę vieną kitą. Visa kita, turėsime susigaudyti kelionėje, negalime vežtis viso saugių namų turinio.


Ėjimas į rūka visuomet bus baisus, o klaidžiojimas jame - laukta kelionė, kuria galime išmokti mėgautis.


Pasisavinkite rūką!

bottom of page