top of page
Search

A ir B nėra vieninteliai pasirinkimai

Mums nuolat tenka rinktis. Esame supažindinami su variantais A ir B. Kol nepasirinkome, jaučiame įtampą, mes nežinome kas bus, jeigu pasirinksime A arba B, ar vienas bus geresnis už kitą.


Neretai nusprendžiame pasirinkti, norėdami nutraukti minėtą įtampą, kad apmąstymai liautųsi ir galėtume tęsti savo gyvenimą. Lentynos parduotuvėje gali sukelti nemenką diskomfortą. Per tam tikrą laiką mes atrandame savo mėgstamus produktus, kuriuos pagriebiame automatiškai. Palengviname sau darbą, kad mums reikėtų mažiau rinktis, kad būtų ramiau, greičiau ir galėtume eiti prie kasos susimokėti.


Problemos pradeda reikštis tuomet, kai imame tikėti, kad turime tik A arba B, pamirštame, kad yra C, D, K, U ir taip toliau. Deja, dažniausiai patys reikalaujame mažiau pasirinkimų, nes su mažiau pasirinkimų yra daugiau aiškumo, daugiau saugumo, mažiau įtampos. Galiausiai, mums galima pradėti siūlyti variantus, kurie, jeigu paėmus visą abėcėlę, yra patys patys blogiausi arba vidutiniški, tačiau juos bent jau kažkas pasiūlo, nereikia patiems prisiimti atsakomybės.


Ilgainiui, nebenorime ieškoti kitų variantų, nebenorime įtampos. Ir net jeigu Jūs jaučiate, kad turi būti daugiau pasirinkimų, minia aplinkui žvairuoja į Jus ir laukia, kol pasirinksite. Dauguma žmonių pasiduoda tokiam spaudimui ir atsisako ieškoti kitų raidyno raidžių. Ieškojimas perduoda atsakomybę ieškotojui, tai nėra patogu.


Nepamirškime, kad yra daugiau pasirinkimų, daugiau raidžių. B nebūtinai turi būti su A. Yra kitų raidynų, Jūs galite kurti savąjį ir patys rašyti savo scenarijų. Nepatogu, daug nežinomybės, tačiau atpildas gali būti neišmatuojamai didesnis.





bottom of page